Hvordan man kan kommunikere klart og professionelt Online

Copyright 2006 Dana Blozis

Nogle mennesker nyder at skrive. Nogle er ligesom mig, er selv drevet til at skrive. Andre hader det. De hader ord. De hader, skrive dem ned, og de hader at skrive dem. Nogle folk hader selv læse dem. Uanset, er det skrevne ord en nødvendig del af vores daglige liv, især i en verden, der er blevet mindre ansigt til ansigt og flere virtuelle. Vi kommunikerer ikke kun gennem nettet men via vores e-mail-meddelelser, instant messengers og online chat. Som et resultat, skal ord og billeder vi bruger være omhyggeligt valgt at ikke kun formidle vores mening men vores tone.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at sætte dine bedste mund fremad i din online kommunikation:

• “Internet tale” (LOL, b4, np, ty, etc.) er fint for casual kommunikation med venner, men det bør ikke anvendes på din virksomhed websted eller i enhver anden professionel kommunikation. Ordene bør ikke skulle være tydet skal forstås.

• Altid brug passende tegnsætning og grammatik – disse afprøvede og sande regler vil aldrig gå ud af stil. Brug for et genopfriskningskursus? Afhente en ressource guide næste gang du besøger Amazon.com eller din lokale boghandel. Jeg kan godt lide tegnsætning forenklet og udlignet af Geraldine Woods (Webster’s New World, 2006).

• For dem, der fik notaen alligevel, du må ikke bruge store bogstaver til at formidle et budskab. Dette er beslægtet med at råbe i online-verdenen.

• Befriend værktøjet “Stavekontrol” og købe en god ordbog og synonymordbog. Stavefejl skabe opfattelsen af, at en person er alt for travlt med at læse korrektur på sit eget arbejde eller betale opmærksom på små detaljer.

• At præsentere indhold, der er let at forstå, skrive i klare og enkle sprog. Benchmark er at skrive for et publikum på 10: e gradere.

• Når det er muligt, tilføje beskrivende modifikatorer (dvs. adjektiver) at formidle grad og tone. Sammenligne disse to tanker: 1) “Med vores erfaring, vores Web-designteam kan oprette websider hurtigt.” 2) med mere end 50 års kombineret Web design erfaring, kan vores kreative team udvikle en attraktiv, funktionelle sidedesign inden for 72 timer.” Sætning 2 deler den samme idé, men er meget klarere.

• Altid korrekturlæst og redigere dit arbejde for at være sikker på det er fejl fri og letforståelige. For større projekter med langsigtede konsekvenser, som Web kopi, overveje at hyre en professionel forfatter eller redaktør være sikker på bliver din historie fortalt på en måde, som tilstrækkeligt deler værdien af din virksomhed med andre.

Ved at følge disse grundlæggende retningslinjer, kan du sikre dig, at du kommunikerer klart og professionelt med dine kunder og potentielle kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *